Gratis offerte of bezichtiging

Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken voor een advies en prijs op maat.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.
Plan een gratis bezichtiging

 

Schoorsteenrenovatie specialist voorkomt gevaarlijke situaties in uw woning

Whatsapp   Whatsapp de specialist: 06- 51 25 86 03

Support   24/7 spoedservice: 0418-63 91 15

Vraag een offerte aan

Heeft u ooit stilgestaan bij de staat van uw schoorsteen?

Als het verouderd, beschadigd of inefficient aanvoelt, is het misschien tijd om na te denken over schoorsteenrenovatie. Uw schoorsteen is niet alleen een architectonisch kenmerk, maar ook een cruciaal element voor de veiligheid en prestaties van uw woning.

Stel je voor: Een gerenoveerde schoorsteen die niet alleen de esthetiek van uw woning verbeterd, maar ook zorgt voor een meer veilige en meer energiezuinige leefomgeving. Op deze pagina leest u meer over waarom schoorsteenrenovatie een slimme keuze is en hoe het de waarde en functionaliteit van uw woning aanzienlijk kan verbeteren.

Als het gaat om woningonderhoud, dan zijn er maar weinig zaken zo belangrijk als het onderhouden van uw schoorsteen. Bij het verbranden van hout, kolen of andere brandstoffen vormen schoorstenen namelijk de uitgang voor giftige gassen.

Worden deze gassen niet goed afgevoerd, dan  kan dit gevaarlijke situaties opleveren voor u en uw gezin. Daarnaast kunnen schoorstenen door veroudering en weersinvloeden schade oplopen, waardoor ze nog gevaarlijker worden. Daarom is het cruciaal om uw schoorsteen in topconditie te houden.

Wat is schoorsteenrenovatie? 

Schoorsteenrenovatie is het proces waarbij de schoorsteen wordt gerepareerd, gerenoveerd of herbouwd om deze veilig en functioneel te houden.

Schoorsteenrenovatie is dé manier om oude of aangetaste schoorstenen weer in een goede conditie te krijgen. Van alle onderdelen aan uw huis, staan schoorstenen het meest bloot aan de invloeden van het weer. Vocht en vorst kunnen uw schoorsteen flink aantasten en dat heeft vervelende en soms zelfs gevaarlijke consequenties.

Wanneer moet ik mijn schoorsteen laten renoveren?

Als uw schoorsteen tekenen van slijtage vertoont, zoals scheuren, barsten of afbrokkelend metselwerk, of als er vocht in de schoorsteen is binnengedrongen, is het tijd om een professionele schoorsteeninspectie te laten uitvoeren om de noodzaak van renovatie te beoordelen.

Een storm kan veel schade aanrichten. De schoorsteenlekkages die daardoor kunnen ontstaan, leiden tot schades, een slecht werkende haard en veel kosten. Zorg dus regelmatig voor schoorsteen onderhoud, inspectie en indien nodig schoorsteen reparatie en of schoorsteen vegen.

Welke materialen worden gebruikt bij schoorsteenrenovatie?

De materialen die worden gebruikt bij schoorsteenrenovatie variëren afhankelijk van de aard en omvang van de renovatie.

Materialen zoals metselwerk, beton, roestvrij staal, keramische tegels en metaal worden vaak gebruikt.

Reparatie van schoorsteenplateau’s

Veel voorkomend is het scheuren van de bovenzijde van schoorstenen.
Dit wordt veroorzaakt door het verbruik van uw open haard of houtkachel, mosgroei op schoorstenen of het kapot vriezen van de schoorstenen.

Wij kunnen dit repareren met een flexibele mortel die er voor zorgt dat het niet verder kan scheuren en tevens wateraflopend wordt.

Impregneren schoorstenen / muren

De waterdichte oplossing voor muur en schoorsteen. Kleurloos, waterafstotend en ademend scherm voor niet geschilderde buitenmuren.

Veelgestelde vragen over schoorsteenrenovaties:

Kan ik zelf mijn schoorsteen renoveren?

Het is niet aan te raden om zelf uw schoorsteen te renoveren. Schoorsteenrenovatie is een complex en gevaarlijk proces dat het best kan worden uitgevoerd door een professionele aannemer of schoorsteenveger.

Is schoorsteenrenovatie noodzakelijk als ik mijn schoorsteen niet vaak gebruik?

Zelfs als u uw schoorsteen niet vaak gebruikt, kan deze toch slijten door weer en wind. Het is daarom belangrijk om uw schoorsteen regelmatig te laten inspecteren en eventueel te laten renoveren om de levensduur van de schoorsteen te verlengen.

Welke soorten schoorsteenrenovaties zijn er?

Er zijn verschillende soorten schoorsteenrenovaties, waaronder het herstellen van het metselwerk, het vervangen van de schoorsteenkap, het installeren van een flexibel rookkanaal en het vervangen van de voering.

Hoe lang duurt een schoorsteenrenovatie?

De duur van een schoorsteenrenovatie hangt af van de omvang van de schade en de aard van de renovatie. Sommige renovaties kunnen in slechts enkele uren worden voltooid, terwijl andere enkele dagen of zelfs weken kunnen duren.

Is schoorsteenrenovatie duurzaam?

Ja, schoorsteenrenovatie is duurzaam en kan de levensduur van uw schoorsteen verlengen. Het kan ook helpen bij het verminderen van energieverlies en het verbeteren van de efficiëntie van uw verwarmingssysteem.

Moet ik mijn schoorsteen laten renoveren als ik mijn dak vervang?

Het is aanbevolen om uw schoorsteen te laten inspecteren en mogelijk te laten renoveren tijdens het vervangen van uw dak om ervoor te zorgen dat deze goed werkt en veilig is.

Over All-Round Dakwerken

All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en meer.

All-round B.V. specialiseert zich in:

Selecteer de werkgebieden hiernaast om alle werkzaamheden te zien.

Dak

All-Round Dakwerken is van alle markten thuis als het gaat om dakwerken en randzaken, zoals , dakgoot reparatie en meer. De werkzaamheden van All-Round Dakwerken zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van het aanbrengen van dakleer tot schoorsteen renovatie. Voor een gemakkelijk overzicht treft u hieronder een samenvatting van de werkzaamheden van All-Round Dakwerken aan.

Werkzaamheden:

Goten, zink- en loodwerk

Voorkom grotere schade aan uw woning of pand en draag zorg aan het onderhoud van uw dak. Een lekkend dak kan na enige tijd ook zijn uitwerking hebben op de rest van het huis Vaak bent u met een eenvoudig dakreparatie al geholpen en zijn eventuele problemen opgelost. Kunnen de problemen niet worden verholpen met een dakreparatie, dan bespreken wij gezamenlijk de mogelijkheden.

Werkzaamheden:

Vogeloverlast

Veel voorkomend is vogeloverlast onder dakpannen en goten. Vogels gaan zich nestelen onder de dakpannen en zorgen voor veel overlast. Ook het dakbeschot wordt hierdoor aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie wordt door de vogels stuk gemaakt wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en eventueel impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming.

Werkzaamheden:

 • Vogelnesten onder dak

Schoorsteen

Hoogwaardig  schoorsteen onderhoud en razendsnelle reparaties aan uw schoorsteen ligt in vertrouwde handen bij All-Round Dakwerken. Schoorsteenservice bekent niet alleen dat All-Round uw schoorsteen renoveert of repareert, maar ook dat u op korte termijn veilig gebruik kunt maken van uw kachel. Uw schoorsteenvegen of rookkanalen aanleggen behoort tot de mogelijkheden bij uitgebreide schoorsteenservice.

Werkzaamheden:

Schade & Lekkage

Allround Dak en schoorsteenwerken verzorgt dakinspecties. Stap voor stap brengen we de status en eventuele gebreken van uw dakbedekking en alle onderdelen in kaart, waarna een advies op maat wordt opgesteld. Tevens ontvang u van ons een vrijblijvende offerte.

Werkzaamheden:

Zonnepanelen bij All-Round Dakwerken

All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en Zonnepanelen.

Het plaatsen van de Zonnepanelen laten we plaatsen door Alfazon.

Zonnepanelen laten plaatsen

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.

Plan een gratis bezichtiging

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Wat klanten over ons schrijven:

  Randy Damen

  Na lekkage All-Round dakwerken ingeschakeld, Carlo en zijn mannen hebben dit perfect en kundig opgelost en gelijk zag hij dat de riool damp afvoer niet goed geplaatst was deze hebben hun voor ons veranderd en de stankoverlast die we al jaren hadden was hierdoor ook gelijk verholpen. Mochten wij ooit weer iets met het dak hebben weten we waar we moeten wezen voor goede service.

  Jennifer Koppejan

  Helaas onverwachte lekkage door het platte dak dat aan vervanging toe bleek te zijn. All-round bracht een reëele offerte uit met een goede prijs. De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd en voor wat kleine extra’s hoefde ik niet bij te betalen. Vriendelijke mannen die ook flexibel waren toen ik niet bijtijds van het werk weg kon en pas later thuis kon zijn.
  Evelien van der Sluijs
  een maand geleden
  Carlo en een werknemer van hem hebben reparaties aan het dak uitgevoerd. We hadden erg veel last van lekkages en die zijn allemaal verholpen. Goed en netjes werk afgeleverd en ook netjes alle rommel opgeruimd. Na per ongeluk teveel geld te hebben overgemaakt belt Carlo toch nog even netjes op om dit mede te delen en dat wordt dus ook goed afgehandeld.

  Gratis bezichtiging

  Direct een prijs en advies op maat

  Wij komen uw situatie graag even bekijken.
  Plan een gratis bezichtiging

  "*" geeft vereiste velden aan

  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hoe kunnen we u helpen?

  All-round komt vrijblijvend op locatie voor een advies op maat.

  Liever direct een offerte aanvragen? Dat kan online.

  Lekkage? 24 uur spoedservice:
  (0418) 63 91 15