Gratis offerte of bezichtiging

Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken voor een advies en prijs op maat.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.
Plan een gratis bezichtiging

Vogelwering: vogels verjagen en voorkom vogelnesten onder dakpannen en in dakgoten

Vogels onder dakpannen

Heeft u last van vogels die zich onder uw dakpannen nestelen? Het kan een mooi gezicht zijn om deze gevederde vrienden te zien fladderen, maar hun aanwezigheid onder uw dakpannen kan ook voor problemen zorgen. Het is een veelvoorkomend probleem, vogels onder dakpannen en goten. Vooral in het voorjaar en de zomer zoeken vogels vaak een geschikte nestplaats om te broeden. Het probleem is dat ze uw dakpannen als een ideale broedplaats zien.

Vogels onder dakpannen kunnen hier schade aanbrengen. Het dakbeschot wordt aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie kan door de vogels stuk gemaakt worden, wat schimmelvorming geeft. Dakreparatie is vervolgens noodzakelijk. Wij verwijderen de nesten en impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming. Als u niets doet tegen de vogels onder het dak dan wordt het probleem alleen maar erger. De vogels breiden hun nest uit en nesten van vorige jaren blijven achter.

Er zijn een hoop problemen die kunnen voortkomen uit vogelnesten in het dak, denk bijvoorbeeld aan:

 • Lekkage door vogelnesten
 • Rotting aan het dakbeschot
 • Beschadiging van dakisolatie
 • Schimmel door uitwerpselen
 • Een vogelnest is een broedplaats voor schadelijke insecten
 • Stankoverlast door bacteriën uit de vogelnesten

Wilt u dus vogels onder de dakpannen weren?

Grijp snel in en beperk de overlast

Een veel voorkomende vogelsoort onder het dak is de huismus. Op het eerste gezicht kan het misschien een leuk en aandoenlijk gezicht zijn dat de huismus zich nestelt onder uw dak. Echter brengt de huismus grote problemen met zich mee, tijdens de nestperiode in het voorjaar maken de mussen in grote getalen nesten op beschutte plaatsen. Grijp daarom snel in.

Als mussen zich nestelen onder het dak of de daklijst dan brengen komen zij niet alleen, het nest is een broedplaats voor schadelijk insecten zoals onder andere de kleermot, huismot en tapijtkevers. Als u niet snel ingrijpt dan wordt het probleem snel groter en nestelen de insecten zich verder in uw huis en onder het dak. Daarnaast is het nest een grote bron van bacteriën en ziektekiemen, wat u niet in de buurt van uw leefomgeving wilt hebben.

Vogels in uw dakgoten

Naast nesten onder het dak komt het ook voor dat vogels zich in de dakgoot nestelen, vaak zijn dit kraaien. Een nest in de goot kan tot overstroming van de goten leiden en als dit het dak in loopt dan komt hier vaak waterschade van. Als u last heeft van nesten in de dakgoot dan lost All-Round Dakwerken dat snel en vakkundig voor u op. Wij halen de nesten weg en monteren vogelwering in uw dakgoot, deze vogelwering houd de vogels uit de goot maar voorkomt een goede doorstroom in de goot niet.

Vogels onder dakpannen en goten verhelpen

Wij kunnen het dak opnieuw isoleren zodat warmte- en koud verlies tot het minimum beperkt wordt. Onze experts plaatsen een dakvoetprofiel tegen het nestelen van de vogels onder de dakpannen in de goot. Het dakvoetprofiel wat wij plaatsen is gegarandeerd vogeldicht en tegen opspattend water vanuit de dakgoot en smeltende sneeuw.

Voorkomen is beter dan genezen

Als u vogels onder uw dakpannen heeft dan betekent dit dat uw dak een aantrekkelijke plek is voor vogels om zich te nestelen. Als u eenmaal een nest onder uw dak gehad heeft dan komen de vogels vaak elk jaar weer terug. Om dit te voorkomen is het aan te raden om vogelwering aan te brengen. Zo kunnen de vogels niet meer onder het dak en zullen zij op zoek gaan naar aan andere nestplaats. Bijvoorbeeld een nestkast of en ander dak in de buurt. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vogelwering op daken en in goten.

Wilt u vogels onder dakpannen verwijderen? Neem contact met ons op.

Vogels onder dakpannen verjagen: problemen, oplossingen en vogelwering

Heeft u last van vogels die zich onder uw dakpannen nestelen? Het kan een mooi gezicht zijn om deze gevederde vrienden te zien fladderen, maar hun aanwezigheid onder uw dakpannen kan ook voor problemen zorgen. Het is een veelvoorkomend probleem, vogels onder dakpannen en goten. Vooral in het voorjaar en de zomer zoeken vogels vaak een geschikte nestplaats om te broeden. Het probleem is dat ze uw dakpannen als een ideale broedplaats zien.

Vogels onder dakpannen kunnen hier schade aanbrengen. Het dakbeschot wordt aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie kan door de vogels stuk gemaakt worden, wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming. Als u niets doet tegen de vogels onder het dak dan wordt het probleem alleen maar erger. De vogels breiden hun nest uit en nesten van vorige jaren blijven achter.

Er zijn een hoop problemen die kunnen voortkomen uit vogelnesten in het dak, denk bijvoorbeeld aan:

 • Lekkage door vogelnesten.
 • Rotting aan het dakbeschot.
 • Beschadiging van dakisolatie.
 • Schimmel door uitwerpselen.
 • Een vogelnest is een broedplaats voor schadelijke insecten.
 • Stankoverlast door bacteriën uit de vogelnesten.

Wilt u dus vogels onder de dakpannen weren?

Vraag direct een offerte aan

Vogelwering dakgoot en dakpannen

Om deze problemen te voorkomen, is het belangrijk om te investeren in effectieve vogelwering voor dakgoten en dakpannen. Er zijn verschillende methoden beschikbaar om te zorgen dat vogels zich niet meer onder uw dakpannen nestelen. Vogelwering dakpannen en dakgoot vogelwering zijn essentieel om uw dak in goede staat te houden en te beschermen tegen de schade die vogels kunnen veroorzaken.

Door gebruik te maken van vogelwering dakgoot en vogelwering dakpannen kunt u voorkomen dat vogels een nest bouwen onder uw dakpannen. Dit vermindert de kans op lekkage, rotting en andere vormen van schade aan uw dakconstructie. Investeren in vogelwering is een duurzame oplossing om uw huis te beschermen en de aanwezigheid van vogels onder uw dakpannen te voorkomen.

Mussen onder dakpannen? Voorkom nesten en beperk overlast.

Een veel voorkomende vogelsoort onder het dak is de huismus. Op het eerste gezicht kan het misschien een leuk en aandoenlijk gezicht zijn dat de huismus zich nestelt onder uw dak. Echter brengt de huismus grote problemen met zich mee. Tijdens de nestperiode in het voorjaar maken de mussen in grote getalen nesten op beschutte plaatsen. Grijp daarom snel in.

Als mussen zich nestelen onder het dak of de daklijst, dan komen zij niet alleen. Het nest is een broedplaats voor schadelijke insecten zoals de kleermot, huismot en tapijtkevers. Als u niet snel ingrijpt en de mussen niet verjaagt onder de dakpannen, dan wordt het probleem snel groter en nestelen de insecten zich verder in uw huis en onder het dak. Daarnaast is het nest een grote bron van bacteriën en ziektekiemen, die u niet in de buurt van uw leefomgeving wilt hebben.

Door effectieve vogelwering voor dakpannen te installeren, kunt u deze problemen voorkomen. Vogelwering dakpannen is essentieel om te zorgen dat mussen en andere vogels geen kans krijgen zich onder uw dakpannen te nestelen en schade te veroorzaken.

Spreeuwennest onder dakpannen

Spreeuwen zijn een veel voorkomende vogelsoort die zich onder dakpannen nestelen. Een spreeuwennest onder dakpannen kan voor veel overlast zorgen. De nesten en uitwerpselen kunnen stankoverlast veroorzaken en trekken vogelmijt, vlooien, teken en houtwormkevers aan. Door vogelwering onder dakpannen van uw woning te laten aanbrengen, wordt voorkomen dat spreeuwen hieronder kunnen broeden. Spreeuwen zijn echter beschermde vogels, dus het is belangrijk om op een diervriendelijke manier te werk te gaan.

Vogels in uw dakgoten, kraaien nestelen graag in uw dakgoot

Naast nesten onder het dak komt het ook voor dat vogels zich in de dakgoot nestelen, vaak zijn dit kraaien. Een nest in de goot kan tot overstroming van de goten leiden en als dit het dak in loopt dan komt hier vaak waterschade van. Als u last heeft van nesten in de dakgoot dan lost All-Round Dakwerken dat snel en vakkundig voor u op. Wij halen de nesten weg en monteren vogelwering in uw dakgoot. Deze vogelwering houdt de vogels uit de goot maar voorkomt een goede doorstroom van uw goot niet. Het is essentieel om te investeren in vogelwering dakgoot om uw woning te beschermen tegen de overlast en schade die vogels kunnen veroorzaken.

Hoe weet je dat er vogels nestelen in je dakgoot of onder je dakpannen?

Het herkennen van vogelnesten in je dakgoot of onder je dakpannen kan lastig zijn, maar er zijn enkele duidelijke signalen. Let op vogelgeluiden zoals getjilp en gefladder, vooral ’s ochtends en ’s avonds. Vogels die nestelen, maken vaak krassende geluiden en zijn regelmatig zichtbaar terwijl ze in- en uitvliegen bij specifieke plekken op je dak of dakgoot.

Nestmateriaal zoals takjes, bladeren, en veren kan zichtbaar zijn onder dakpannen of in de dakgoot. Ophopingen van uitwerpselen op muren of de grond wijzen vaak op een nest. Vogels kunnen dakpannen verschuiven of beschadigen bij het nestelen, wat resulteert in zichtbare schade. Daarnaast trekken vogelnesten vogelmijt en vlooien aan. Een toename van deze insecten in huis kan duiden op een nest in de buurt. Stankoverlast door uitwerpselen en rottend nestmateriaal is een ander teken.

Vogels onder dakpannen en goten verhelpen

Wij kunnen het dak opnieuw isoleren zodat warmte- en koud verlies tot het minimum beperkt wordt. Onze experts plaatsen een dakvoetprofiel tegen het nestelen van de vogels onder de dakpannen in de goot. Het dakvoetprofiel wat wij plaatsen is gegarandeerd vogeldicht en tegen opspattend water vanuit de dakgoot en smeltende sneeuw.

Vogelwering in dakgoot en onder dakpannen aanbrengen

Als u vogels onder uw dakpannen heeft dan betekent dit dat uw dak een aantrekkelijke plek is voor vogels om zich te nestelen. Als u eenmaal een nest onder uw dak gehad heeft dan komen de vogels vaak elk jaar weer terug. Door vogelwering te installeren voorkomt u dat vogels zich nestelen en schade veroorzaken. Investeren in vogelwering dakpannen en vogelwering dakgoot is essentieel om uw dak en woning te beschermen tegen de overlast en schade die vogels kunnen veroorzaken. Zo kunnen de vogels niet meer onder het dak en zullen zij op zoek gaan naar aan andere nestplaats. Bijvoorbeeld een nestkast of en ander dak in de buurt. Wij hebben veel ervaring met het plaatsen van vogelwering op daken en in goten.

Wat is Roofguard vogelwering?

Roofguard is een type dakvoetprofiel dat speciaal is ontworpen om vogels, knaagdieren en ander ongedierte te weren onder uw dakpannen. Deze vogelwering vormt een fysieke barrière die voorkomt dat vogels onder de dakpannen kunnen kruipen en nesten kunnen bouwen. Roofguard vogelwering is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en biedt een langdurige oplossing voor vogeloverlast. Het is een eenvoudig type vogelwering om te installeren en kan worden aangepast aan verschillende daktypen en -maten. Daarnaast beschermt Roofguard vogelwering de dakvoet tegen opspattend regenwater, wat helpt om de eerste panlat vanaf de dakgoot te beschermen tegen verrotting.

Kosten vogelwering

Kosten vogelwering ‘Roofguard’ vanaf € 55,- per strekkende meter inclusief BTW.

Wilt u vogels onder dakpannen verwijderen?

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Welke vogels nestelen onder dakpannen?

Hoort u een geluid onder uw dakpannen?

Dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat er onder zit?

In de meeste gevallen zullen dit vogels zijn.

Maar welke vogels nestelen zich onder dakpannen?

Vogelsoorten die zich nestelen onder dakpannen zijn:

 • Zwaluwen
 • Kauwen
 • Roeken
 • Raven
 • Spreeuwen
Wat kan ik doen tegen vogels onder dakpannen?

Zitten er vogels onder je dakpannen?

Dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen en het vogelnest laten verwijderen.

Heb je (nog) geen last van vogels onder je dakpannen?

Dan kunt u het beste vogelwering laten plaatsen op daken en goten.

Wat voor vogelwering moet u dan op uw dak plaatsen?

Wij kunnen voor u kijken welke vogelwering het beste geschikt is in uw situatie.

Vraag online de offerte aan.

Hoe houd ik vogels uit mijn dakgoot?
Heb je last van vogels in je dakgoot?

Dan is hiervoor ook speciale vogelwering.

Vraag gratis een offerte aan voor dakgoot vogelwering in uw situatie.

Wat kan ik zelf doen tegen vogeloverlast?

Vogeloverlast kan een echt probleem zijn, maar er zijn veel dingen die u zelf kunt doen om de vogels weg te houden.

Het eerste wat u moet doen is ervoor zorgen dat uw huis geen vogels aantrekt door voedsel en water neer te zetten of door een open raam te hebben. Als u dit al heeft gedaan en de vogels komen nog steeds langs, probeer dan deze tips:

-Haal vogelhuisjes of nestkastjes die zich op uw terrein bevinden weg.

-Installeer gaas over ramen of andere openingen waar vogels binnen kunnen komen

-Installeer bewegings-geactiveerde sproeiers die water sproeien wanneer ze beweging in de buurt detecteren

-Plaats citrus schillen rond uw tuin om vogels te ontmoedigen binnen te komen

Hoe voorkom ik vogeloverlast?
 • Haal vogelhuisjes of nestkastjes weg die zich op uw terrein bevinden.
 • Vogelpinnen onder uw dakgoot.
 • Laat professioneel vogel bescherming aan uw huis plaatsen. Neem snel en makkelijk contact via ons contact formulier op.
Wat zijn de gezondheidsrisico's van vogelnesten onder dakpannen?

Vogels kunnen verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Hun uitwerpselen kunnen schimmels bevatten die luchtweginfecties veroorzaken, zoals histoplasmose. Daarnaast kunnen vogels parasieten zoals mijten en vlooien meebrengen, die ook gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Wat zijn de wettelijke voorschriften met betrekking tot het verwijderen van vogels?

In Nederland zijn veel vogelsoorten beschermd onder de Wet natuurbescherming. Dit betekent dat je niet zomaar nesten mag verwijderen of vogels mag verjagen, vooral tijdens het broedseizoen. Het is belangrijk om een professional in te schakelen die op de hoogte is van de wetgeving en de juiste vergunningen heeft.

Hoe vaak moet ik mijn dak laten controleren op vogels?

Het is aan te raden om je dak minstens één keer per jaar te laten controleren op vogels, vooral na het broedseizoen. Regelmatige inspecties kunnen helpen om problemen vroegtijdig te identificeren en te voorkomen dat vogels zich nestelen.

Over All-Round Dakwerken

All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en meer.

All-round B.V. specialiseert zich in:

Selecteer de werkgebieden hiernaast om alle werkzaamheden te zien.

Dak

All-Round Dakwerken is van alle markten thuis als het gaat om dakwerken en randzaken, zoals , dakgoot reparatie en meer. De werkzaamheden van All-Round Dakwerken zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van het aanbrengen van dakleer tot schoorsteen renovatie. Voor een gemakkelijk overzicht treft u hieronder een samenvatting van de werkzaamheden van All-Round Dakwerken aan.

Werkzaamheden:

Goten, zink- en loodwerk

Voorkom grotere schade aan uw woning of pand en draag zorg aan het onderhoud van uw dak. Een lekkend dak kan na enige tijd ook zijn uitwerking hebben op de rest van het huis Vaak bent u met een eenvoudig dakreparatie al geholpen en zijn eventuele problemen opgelost. Kunnen de problemen niet worden verholpen met een dakreparatie, dan bespreken wij gezamenlijk de mogelijkheden.

Werkzaamheden:

Vogeloverlast

Veel voorkomend is vogeloverlast onder dakpannen en goten. Vogels gaan zich nestelen onder de dakpannen en zorgen voor veel overlast. Ook het dakbeschot wordt hierdoor aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie wordt door de vogels stuk gemaakt wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en eventueel impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming.

Werkzaamheden:

 • Vogelnesten onder dak

Schoorsteen

Hoogwaardig  schoorsteen onderhoud en razendsnelle reparaties aan uw schoorsteen ligt in vertrouwde handen bij All-Round Dakwerken. Schoorsteenservice bekent niet alleen dat All-Round uw schoorsteen renoveert of repareert, maar ook dat u op korte termijn veilig gebruik kunt maken van uw kachel. Uw schoorsteenvegen of rookkanalen aanleggen behoort tot de mogelijkheden bij uitgebreide schoorsteenservice.

Werkzaamheden:

Schade & Lekkage

Allround Dak en schoorsteenwerken verzorgt dakinspecties. Stap voor stap brengen we de status en eventuele gebreken van uw dakbedekking en alle onderdelen in kaart, waarna een advies op maat wordt opgesteld. Tevens ontvang u van ons een vrijblijvende offerte.

Werkzaamheden:

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.

Plan een gratis bezichtiging

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Wat klanten over ons schrijven:

  Randy Damen

  Na lekkage All-Round dakwerken ingeschakeld, Carlo en zijn mannen hebben dit perfect en kundig opgelost en gelijk zag hij dat de riool damp afvoer niet goed geplaatst was deze hebben hun voor ons veranderd en de stankoverlast die we al jaren hadden was hierdoor ook gelijk verholpen. Mochten wij ooit weer iets met het dak hebben weten we waar we moeten wezen voor goede service.

  Jennifer Koppejan

  Helaas onverwachte lekkage door het platte dak dat aan vervanging toe bleek te zijn. All-round bracht een reëele offerte uit met een goede prijs. De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd en voor wat kleine extra’s hoefde ik niet bij te betalen. Vriendelijke mannen die ook flexibel waren toen ik niet bijtijds van het werk weg kon en pas later thuis kon zijn.
  Evelien van der Sluijs
  een maand geleden
  Carlo en een werknemer van hem hebben reparaties aan het dak uitgevoerd. We hadden erg veel last van lekkages en die zijn allemaal verholpen. Goed en netjes werk afgeleverd en ook netjes alle rommel opgeruimd. Na per ongeluk teveel geld te hebben overgemaakt belt Carlo toch nog even netjes op om dit mede te delen en dat wordt dus ook goed afgehandeld.

  Wat wij voor u kunnen betekenen

  Over All-Round Dakwerken
  All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en meer.
   

  All-round B.V. specialiseert zich in:

  Dak

  All-Round Dakwerken is van alle markten thuis als het gaat om dakwerken en randzaken, zoals , dakgoot reparatie en meer. De werkzaamheden van All-Round Dakwerken zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van het aanbrengen van dakleer tot schoorsteen renovatie. Voor een gemakkelijk overzicht treft u hieronder een samenvatting van de werkzaamheden van All-Round Dakwerken aan.

  Werkzaamheden:

  Goten, zink- en loodwerk

  Voorkom grotere schade aan uw woning of pand en draag zorg aan het onderhoud van uw dak. Een lekkend dak kan na enige tijd ook zijn uitwerking hebben op de rest van het huis Vaak bent u met een eenvoudig dakreparatie al geholpen en zijn eventuele problemen opgelost. Kunnen de problemen niet worden verholpen met een dakreparatie, dan bespreken wij gezamenlijk de mogelijkheden.

  Werkzaamheden:

  Vogeloverlast

  Veel voorkomend is vogeloverlast onder dakpannen en goten. Vogels gaan zich nestelen onder de dakpannen en zorgen voor veel overlast. Ook het dakbeschot wordt hierdoor aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie wordt door de vogels stuk gemaakt wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en eventueel impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming.

  Werkzaamheden:

  Schoorstenen

  Bent u op zoek naar een schoorsteenspecialist die uw huis veilig en warm houdt? Een schoorsteen is meer dan alleen een architectonisch kenmerk; het is een essentieel onderdeel van uw huis dat regelmatig onderhoud en expertise vereist. Of het nu gaat om inspecties of reparaties, onze ervaren schoorsteen specialisten staan voor u klaar.

  Schoorsteenlekkage

  Schoorsteenrenovatie

  Schoorsteenreparatie

  Schade & Lekkage

  Allround Dak en schoorsteenwerken verzorgt dakinspecties. Stap voor stap brengen we de status en eventuele gebreken van uw dakbedekking en alle onderdelen in kaart, waarna een advies op maat wordt opgesteld. Tevens ontvang u van ons een vrijblijvende offerte.

  Werkzaamheden:

  Gratis bezichtiging

  Direct een prijs en advies op maat

  Wij komen uw situatie graag even bekijken.
  Plan een gratis bezichtiging

  "*" geeft vereiste velden aan

  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hoe kunnen we u helpen?

  All-round komt vrijblijvend op locatie voor een advies op maat.

  Liever direct een offerte aanvragen? Dat kan online.

  Lekkage? 24 uur spoedservice: 
  (0418) 63 91 15