Gratis offerte of bezichtiging

Wij komen graag bij u langs om uw situatie te bekijken voor een advies en prijs op maat.

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.
Plan een gratis bezichtiging

 

Schoorsteen vegen: voorkom problemen

Whatsapp   Whatsapp de specialist: 06- 51 25 86 03

Support   24/7 spoedservice: 0418-63 91 15

Wanneer heeft u voor het laatst uw schoorsteen laten vegen?

Als het antwoord even op zich laat wachten, is het misschien tijd om aandacht te besteden aan een taak die vaak over het hoofd wordt gezien, maar van vitaal belang is. Een schone schoorsteen is essentieel voor de veiligheid en efficientie van uw woning. Gezellige avonden bij de open haard zonder zorgen over rookterugslag of brandgevaar. Dat is wat u wilt.

Op deze pagina ontdekt u waarom het regelmatig schoonmaken van uw schoorsteen niet alleen slim is, maar ook noodzakelijk. 

 

Gevolgen verstopte schoorsteen

Heeft u ooit nagedacht over de gevolgen van een verstopte schoorsteen?

Het lijkt misschien een klein probleem, maar het kan grote gevolgen hebben voor uw gezondheid en veiligheid.

Een verstopte schoorsteen kan leiden tot rook-en koolmonoxidevergiftiging, brandgevaar en zelf tot de verspreiding van ziekteverwekkers in uw woning.

Maar wist u dat een verstopte schoorsteen nog gevaarlijker kan zijn als u een open haard of houtkachel gebruikt?

Door het branden van hout ontstaat er creosoot, een brandbaar materiaal dat zich kan ophopen in de schoorsteen.

Als de creosoot eenmaal in brand vliegt, kan dit leiden tot een schoorsteenbrand. Een schoorsteenbrand kan niet alleen uw huis beschadigen, maar ook uw leven in gevaar brengen.

Regelmatig uw schoorsteen laten vegen kan deze problemen voorkomen en dus uw huis veiliger maken.

 

Hoe vaak schoorsteenvegen?

Nu u de noodzaak ervan inziet is de vraag natuurlijk; “Hoe vaak moet ik de schoorsteen (laten) vegen?”

Minstens 1x per jaar.

Schoorsteen vegen kosten

Een schoorsteen schoonmaken is specialistisch werk en een vereiste om veilig gebruik te kunnen maken van uw kachel en een schoorsteenbrand te voorkomen. All-Round Dakwerken komt graag uw schoorsteen vegen zodat u ongestoord kunt genieten van uw kachel. Wij reinigen verschillende schoorstenen en dakgoten in hele wijken voor de onderstaande prijzen.

Wat kost een schoorsteenveger?

De kosten voor een schoorsteenveger zijn opgebouwd uit rookkanaal reinigen en dak reiniging per strekkende meter:

Werkzaamheden Prijs Elk volgend kanaal
Eenmalige rookkanaal reiniging €95,- €95,-
Dak reiniging (per strekkende meter) €7,50

 

Maakt direct een afspraak

Schoorsteen laten vegen

Structureel uw schoorsteen vegen is een belangrijk onderdeel van een houtkachel om problemen te voorkomen. Helaas gebeuren er dagelijks ongelukken met onveilige schoorstenen. Hierbij kunt u denken aan schoorsteenbranden en koolstofmonoxide vergiftigingen. Goed onderhoud, een schoorsteen laten vegen en tijdige renovaties kunnen het grootste deel van deze problemen voorkomen.

Informeer direct naar de schoorsteenservice van All-Round Dakwerken en laat uw schoorsteen vegen door een echte specialist!

Schoorsteen vegen verplicht?

Nee. Het verplicht vegen van uw schoorsteen is wettelijk niet vastgelegd. Op basis van eerder genoemde consequenties in dit artikel, raden we u wel aan om de schoorsteen jaarlijks een goede schoonmaakbeurt te geven. 

Wanneer laat je de schoorsteen vegen?

In het voorjaar of in de zomer. Zodra u de kachel of open haard niet meer gebruikt. Dit is de beste tijd voor een schoorsteenveger. Op die manier zorgt u ervoor dat u op tijd voorzorgsmaatregelen heeft genomen tegen de tijd dat het nieuwe stookseizoen in de winter weer gaat beginnen. 

Kun je de schoorsteen zelf vegen?

Dat kan, maar zorg er alsjeblieft voor dat u veilig te werk gaat. Roet is niet goed voor uw gezondheid. Het inademen ervan heeft consequenties voor uw gezondheid. Wanneer het roet is verzameld gooit u dit niet bij het andere vuilnis, maar brengt u dit naar de milieustraat.

Wordt een schoorsteen van boven of onder geveegd?

Dat hangt af van uw specifiek situatie. Meestal van bovenaf. Dit hangt af van het type haard of kachel die u thuis heeft. Soms is het veiliger vanaf onderen te vegen. Wij zullen ter plekke bepalen welke manier het beste uitkomt.

Welke gereedschappen worden gebruikt bij het vegen van een schoorsteen?

Bij het vegen van een schoorsteen worden verschillende gereedschappen gebruikt, afhankelijk van het type schoorsteen en de mate van vervuiling. Hier zijn enkele van de meest gebruikte gereedschappen:

 1. Schoorsteenveegborstel: Dit is waarschijnlijk het belangrijkste gereedschap dat wordt gebruikt bij het vegen van een schoorsteen. Het is een lange borstel met stevige haren die de wanden van de schoorsteen schrobt om roet en creosoot te verwijderen.

 2. Schraper: Dit gereedschap lijkt op een lange spatel en wordt gebruikt om hardnekkige vlekken of opgebouwde roet- en creosootafzettingen van de wanden van de schoorsteen te schrapen.

 3. Stoffer en blik: Tijdens het vegen van de schoorsteen valt er vaak stof, roet en creosoot op de vloer rond de haard. Een stoffer en blik worden gebruikt om deze resten op te vegen.

 4. Stofzuiger: Professionele schoorsteenvegers gebruiken vaak een industriële stofzuiger om de as, roet en creosoot op te zuigen terwijl ze bezig zijn met het vegen van de schoorsteen.

 5. Ladder: Om de schoorsteen te kunnen bereiken, wordt vaak een ladder gebruikt om toegang te krijgen tot het dak.

 6. Veiligheidsuitrusting: Veiligheid is een belangrijk aspect bij het vegen van een schoorsteen. Veel professionele schoorsteenvegers gebruiken een veiligheidsharnas en -lijn om te voorkomen dat ze vallen tijdens het werken op hoogte.

Wat zijn de tekenen dat mijn schoorsteen moet worden geveegd?

Het is belangrijk om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen en inspecteren om de veiligheid van uw huis en gezin te waarborgen. Maar hoe weet u wanneer het tijd is om uw schoorsteen te laten vegen? Hieronder zijn enkele tekenen waaraan u herkent dat uw schoorsteen mogelijk moet worden geveegd:

 1. Opbouw van roet: Als u merkt dat er roet of creosoot op de wanden van uw schoorsteen is opgebouwd, is het tijd om uw schoorsteen te laten vegen. Deze opbouw kan leiden tot een schoorsteenbrand, dus het is belangrijk om het te laten verwijderen.

 2. Slechte trek: Als u merkt dat rook of stof in uw huis blijft hangen nadat u uw haard of kachel hebt aangestoken, kan dit wijzen op een slechte trek. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte schoorsteen en kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging.

 3. Onaangename geuren: Als er onaangename geuren uit uw haard of kachel komen, kan dit wijzen op een opeenhoping van roet of creosoot in uw schoorsteen.

 4. Rook of vlammen uit de schoorsteen: Als u rook of vlammen uit de schoorsteen ziet komen, kan dit wijzen op een schoorsteenbrand. In dit geval moet u onmiddellijk uw haard of kachel doven en uw schoorsteen laten inspecteren en vegen.

 5. Langere tijd sinds de laatste veegbeurt: Als het langer dan een jaar geleden is sinds uw laatste schoorsteenveegbeurt, is het tijd om opnieuw te laten vegen. Het wordt aanbevolen om uw schoorsteen minstens één keer per jaar te laten vegen om de veiligheid te waarborgen.

Hoe kan ik mijn schoorsteen onderhouden tussen veegbeurten door?

Het regelmatig onderhouden van uw schoorsteen tussen veegbeurten door kan helpen om de schoorsteen in goede staat te houden en de frequentie van veegbeurten te verminderen. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van uw schoorsteen:

 1. Controleer regelmatig de schoorsteenkap: De schoorsteenkap bevindt zich bovenop de schoorsteen en voorkomt dat regenwater en vuil in de schoorsteen terechtkomen. Het is belangrijk om de schoorsteenkap regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat deze niet verstopt is door vogelnesten, bladeren of ander vuil.

 2. Gebruik droog hout: Het gebruik van droog hout bij het stoken van een vuur kan helpen om roet- en creosootvorming in de schoorsteen te verminderen. Vochtig hout kan leiden tot meer rook en roetafzettingen in de schoorsteen.

 3. Plaats een vonkenvanger: Het plaatsen van een vonkenvanger voor uw open haard of houtkachel kan voorkomen dat vonken en as de schoorsteen in vliegen en ophopingen veroorzaken.

 4. Reinig de haard regelmatig: Het reinigen van de haard regelmatig kan helpen om de hoeveelheid as, roet en creosoot die in de schoorsteen terechtkomt te verminderen. Verwijder ook regelmatig de as uit de haard en bewaar deze in een metalen container.

 5. Ventileer uw huis: Zorg voor voldoende ventilatie in uw huis om ervoor te zorgen dat er voldoende luchtstroming is en de rook snel wordt afgevoerd.

 6. Schakel een professional in: Ten slotte is het belangrijk om uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een professionele schoorsteenveger. Dit zal helpen om eventuele ophopingen van roet, creosoot en andere materialen te verwijderen en de schoorsteen in goede staat te houden.

Over All-Round Dakwerken

All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en meer.

All-round B.V. specialiseert zich in:

Selecteer de werkgebieden hiernaast om alle werkzaamheden te zien.

Dak

All-Round Dakwerken is van alle markten thuis als het gaat om dakwerken en randzaken, zoals , dakgoot reparatie en meer. De werkzaamheden van All-Round Dakwerken zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van het aanbrengen van dakleer tot schoorsteen renovatie. Voor een gemakkelijk overzicht treft u hieronder een samenvatting van de werkzaamheden van All-Round Dakwerken aan.

Werkzaamheden:

Goten, zink- en loodwerk

Voorkom grotere schade aan uw woning of pand en draag zorg aan het onderhoud van uw dak. Een lekkend dak kan na enige tijd ook zijn uitwerking hebben op de rest van het huis Vaak bent u met een eenvoudig dakreparatie al geholpen en zijn eventuele problemen opgelost. Kunnen de problemen niet worden verholpen met een dakreparatie, dan bespreken wij gezamenlijk de mogelijkheden.

Werkzaamheden:

Vogeloverlast

Veel voorkomend is vogeloverlast onder dakpannen en goten. Vogels gaan zich nestelen onder de dakpannen en zorgen voor veel overlast. Ook het dakbeschot wordt hierdoor aangetast en kan gaan rotten. Ook isolatie wordt door de vogels stuk gemaakt wat schimmelvorming geeft. Wij verwijderen de nesten en eventueel impregneren het houtwerk tegen schimmelvorming.

Werkzaamheden:

 • Vogelnesten onder dak

Schoorsteen

Hoogwaardig  schoorsteen onderhoud en razendsnelle reparaties aan uw schoorsteen ligt in vertrouwde handen bij All-Round Dakwerken. Schoorsteenservice bekent niet alleen dat All-Round uw schoorsteen renoveert of repareert, maar ook dat u op korte termijn veilig gebruik kunt maken van uw kachel. Uw schoorsteenvegen of rookkanalen aanleggen behoort tot de mogelijkheden bij uitgebreide schoorsteenservice.

Werkzaamheden:

Schade & Lekkage

Allround Dak en schoorsteenwerken verzorgt dakinspecties. Stap voor stap brengen we de status en eventuele gebreken van uw dakbedekking en alle onderdelen in kaart, waarna een advies op maat wordt opgesteld. Tevens ontvang u van ons een vrijblijvende offerte.

Werkzaamheden:

Zonnepanelen bij All-Round Dakwerken

All-Round Dakwerken is uw partner voor al uw klussen rond het dak. U kunt ons bellen voor dakgoot reparatie, verwijderen van nesten, leggen van pannendaken, dakbedekking aanbrengen, loodwerken, waterlekkage opsporen en Zonnepanelen.

Het plaatsen van de Zonnepanelen laten we plaatsen door Alfazon.

Zonnepanelen laten plaatsen

Gratis bezichtiging

Direct een prijs en advies op maat

Wij komen uw situatie graag even bekijken.

Plan een gratis bezichtiging

"*" geeft vereiste velden aan

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 10 MB.

  Wat klanten over ons schrijven:

  Randy Damen

  Na lekkage All-Round dakwerken ingeschakeld, Carlo en zijn mannen hebben dit perfect en kundig opgelost en gelijk zag hij dat de riool damp afvoer niet goed geplaatst was deze hebben hun voor ons veranderd en de stankoverlast die we al jaren hadden was hierdoor ook gelijk verholpen. Mochten wij ooit weer iets met het dak hebben weten we waar we moeten wezen voor goede service.

  Jennifer Koppejan

  Helaas onverwachte lekkage door het platte dak dat aan vervanging toe bleek te zijn. All-round bracht een reëele offerte uit met een goede prijs. De werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd en voor wat kleine extra’s hoefde ik niet bij te betalen. Vriendelijke mannen die ook flexibel waren toen ik niet bijtijds van het werk weg kon en pas later thuis kon zijn.
  Evelien van der Sluijs
  een maand geleden
  Carlo en een werknemer van hem hebben reparaties aan het dak uitgevoerd. We hadden erg veel last van lekkages en die zijn allemaal verholpen. Goed en netjes werk afgeleverd en ook netjes alle rommel opgeruimd. Na per ongeluk teveel geld te hebben overgemaakt belt Carlo toch nog even netjes op om dit mede te delen en dat wordt dus ook goed afgehandeld.

  Gratis bezichtiging

  Direct een prijs en advies op maat

  Wij komen uw situatie graag even bekijken.
  Plan een gratis bezichtiging

  "*" geeft vereiste velden aan

  Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Hoe kunnen we u helpen?

  All-round komt vrijblijvend op locatie voor een advies op maat.

  Liever direct een offerte aanvragen? Dat kan online.

  Lekkage? 24 uur spoedservice:
  (0418) 63 91 15